Opvallende PSV-suggestie: 'Misschien moeten ze op de koffie gaan bij Overmars'

Opvallende PSV-suggestie: 'Misschien moeten ze op de koffie gaan bij Overmars'

24-04-2021 07:56 Laatste update: 13:50
147

Ex-PSV-trainer Aad de Mos en NOS-verslaggever Joep Schreuder adviseren PSV om de markt op te gaan in Zuid-Amerika, nu de Eindhovenaren waarschijnlijk een kapitaalinjectie van vijftig miljoen euro krijgen. Ook adviseert Schreuder de PSV-directie om op de koffie te gaan bij Ajax-directeur voetbalzaken Marc Overmars.

In gesprek met zijn eigen werkgever doet Schreuder een redelijk opvallende PSV-suggestie. "Misschien moeten ze eens op de koffie gaan bij Marc Overmars, kijken hoe de directie van Ajax het heeft gedaan", vertelt de 55-jarige verslaggever. "Daar zijn ze een tijd geleden een nieuwe weg ingeslagen, met hogere salarissen, met het halen van toppers als Dusan Tadic en Daley Blind, en vervolgens het gif van de Latijns-Amerikaanse spelers. Een mix van topspelers, gif en jonge talenten zorgen daar voor een titel met beleid."

De Mos denkt dat PSV ook wel wat meer spelers Zuid-Amerika kan gebruiken voor in de selectie. "Met Mexicanen heeft PSV negen van de tien keer een gelukkige hand gehad", beredeneert De Mos. "Met uitzondering van Gutiérrez, die zijn transfersom niet heeft waargemaakt. Maar ik weet niet hoe het netwerk van PSV in elkaar zit en of er nog een lijntje met Mexico is."

Ongeveer een week geleden werd bekend dat Robert van der Wallen, miljardair en president-commissaris van PSV, de komende maanden vijftig miljoen euro wil verzamelen voor PSV. Van der Wallen wil daarmee een belangrijke stap voorwaarts zetten met de Eindhovense club. Hij wil op die manier de kloof met bekerwinnaar en aanstaande kampioen Ajax graag verkleinen.