Cambuur baalt nog steeds van misgelopen promotie: 'Alsof zij een broer verloren'

Cambuur baalt nog steeds van misgelopen promotie: 'Alsof zij een broer verloren'

24-04-2021 08:43
83

Ondanks dat SC Cambuur zich sinds vrijdagavond officieel kampioen van de Keuken Kampioen Divisie mag noemen, doet de misgelopen promotie van een jaar geleden nog steeds pijn. Zo stelt trainer Henk de Jong, die ongelofelijk trots is op zijn ploeg.

Een jaar geleden stond Cambuur er dusdanig goed voor, dat het eigenlijk alleen theoretisch nog promotie kon mislopen. Dat werd door de uitbraak van het coronavirus echter werkelijkheid. Een jaar later promoveert Cambuur echter alsnog naar de Eredivisie.

"Achteraf is het natuurlijk geweldig geweest", vertelt trainer De Jong daarover in gesprek met De Telegraaf. "Toen waren we gewoon gepromoveerd, nu zijn we uniek. We staan twee jaar lang bovenaan. Maar zo voelde het níét! Voor de mensen hier is dit alsof zij een vader of een broer verloren. Ze voelen het nog steeds, zijn zó fanatiek (wel hártstikke lieve jongens, voegt De Jong toe, red.). Ik heb het inmiddels wel gerelativeerd. We moesten ook door."

"Als je dat gevoel maar vasthoudt na die uitspraak van de rechter dat we in de Eerste Divisie moesten blijven, dan ga je eraan", vervolgt De Jong. "Sta je in de winterstop achtste. Als we zielig bleven doen en er steeds over zouden beginnen, dan zou ik ook een zeur worden. Dat we dit nu zo gedaan hebben, is toch niet normaal? Ik hoop dat jullie dat ook vinden. We hebben het toch best goed gedaan?"