Martínez denkt terug aan Ajax-move: 'Wilde toen niks meer weten van andere clubs'

Martínez denkt terug aan Ajax-move: 'Wilde toen niks meer weten van andere clubs'

24-04-2021 09:45 Laatste update: 10:02
37

Lisandro Martínez heeft een boekje opengedaan over zijn jeugd. De Argentijn had het moeilijk na de scheiding van zijn ouders, waarna hij 'dingen deed die niet door de beugel kunnen'.

Toen Martínez twaalf was, gingen zijn ouders scheiden. Vanaf dat moment kreeg de Argentijn het lastig "Ik had het daar moeilijk mee", vertelt Martínez in gesprek met Het Parool. "Was verdrietig en zocht een uitweg. Ik was veel buiten met vrienden, deed dingen die niet door de beugel kunnen. Niet crimineel, maar ik zocht wel de grens op. Drinken, vechtpartijtjes."

Wedden

Meer odds

Twee jaar later ontmoette Martínez zijn vriendin Muriel, waar hij nog steeds een relatie mee heeft. Zij hielp Martínez weer op het rechte pad. "Zij heeft mij dingen laten zien die ik eerst niet zag. Ik moest volwassen worden. Daar heeft zij mij bij geholpen, met mijn ouders en opa en oma."

Sinds twee jaar is Martínez speler van Ajax. De 23-jarige verdediger weet nog goed hoe hij naar Amsterdam kwam. "Dat was in het geweldige jaar in de Champions League, rondom de wedstrijden tegen Juventus. Scout Henk Veldmate was in Argentinië, hij wilde mij beter leren kennen. We hebben met elkaar gesproken, eerst over persoonlijke zaken en daarna over voetbal. Toen wilde ik niks meer weten van andere clubs. Ik wilde naar Ajax."

Martínez maakt een bewogen seizoen mee bij Ajax. Na een redelijke seizoensstart, belandde de 23-jarige verdediger op een compleet zijspoor in Amsterdam. Martínez vocht zich echter knap terug in het elftal en is nu zelfs één van de uitblinkers in de ploeg van Erik ten Hag.