Pérez jammert over Super League-mislukking: 'Jeugd stopt met volgen van voetbal'

Pérez jammert over Super League-mislukking: 'Jeugd stopt met volgen van voetbal'

24-04-2021 10:10 Laatste update: 10:23
43

Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez wil de Super League nog niet begraven. In gesprek met het Spaanse AS stelt Perez dat het afwerken van een Super League met de beste vier teams in elke competitie een oplossing kan zijn.

"We gaan proberen om dit te om te draaien en meer ideeën te ontwikkelen", vertelt een strijdbare Perez aan de Spaanse sportkrant. "Misschien is de oplossing om de beste vier teams in elke competitie te laten spelen in de Super League."

Wedden

Meer odds

"Er moet in ieder geval iets gebeuren", gaat Pérez verder. "De hedendaagse jeugd - jongeren tussen de 14 en 24 jaar oud - stopt namelijk met het volgen van voetbal. Ze vinden het saai vergeleken met andere vormen van entertainment die er nu zijn. Er zijn vier miljard voetbalsupporters over de hele wereld en de helft daarvan is fan van de clubs in de Super League. Voetbal is de enige mondiale sport."

Op papier zijn Real Madrid en aartsrivaal Barcelona nog de enige ploegen die deelnemen aan de Super League. De andere tien 'Founding Fathers' hebben zich teruggetrokken uit de veel besproken competitie.