LIVE: PSV wint van Groningen en stelt kampioensfeest van Ajax uit (gesloten)

LIVE: PSV wint van Groningen en stelt kampioensfeest van Ajax uit (gesloten)

24-04-2021 17:00 Laatste update: 20:48
364

De 'bekerfinalebreak' is achter de rug en de Eredivisie-clubs beginnen aan alweer het laatste blok van dit bijzondere seizoen. PSV ligt nek aan nek met AZ in de race om plek twee en kan dit weekend uitstekende zaken doen: één dag voor Ajax-AZ wordt PSV-FC Groningen om 18.45 uur afgetrapt. VoetbalPrimeur doet live verslag.

PSV kan in theorie nog kampioen worden, maar trainer Roger Schmidt heeft de strijd eigenlijk al gestaakt. Voorronde Champions League is nu hét doel voor de Eindhovenaren. Als PSV thuis van FC Groningen wint, kan het zondag ontspannen naar Ajax-AZ kijken: de Amsterdammers kunnen in dat geval overigens niet officieel, maar wel officieus kampioen worden.

De huidige nummers zes en twee van de Eredivisie troffen elkaar tijdens de eerste speeldag van het seizoen al, met - net als nu - een beperkt aantal toeschouwers op de tribunes. PSV won toen met 1-3 en de Eredivisie-rentree van Arjen Robben viel in het water. Robben maakte onlangs tegen sc Heerenveen weer minuten, maar kan er tegen zijn oude club weer niet bij zijn.