Tadic: 'Ik zeg vaak: vermoord me maar, geen probleem, doe ik dat bij jou'

Tadic: 'Ik zeg vaak: vermoord me maar, geen probleem, doe ik dat bij jou'

24-04-2021 14:18
75

Dusan Tadic werd op 28 februari belaagd door een menigte woedende PSV-fans, na zijn veelbesproken ruzie met collega-aanvoerder Denzel Dumfries. De 32-jarige Serviër heeft echter geen spijt van het moment.

Ajax kreeg tijdens de topper in de absolute slotfase een penalty, de PSV'ers probeerden Tadic uit zijn evenwicht te brengen en de penaltystip te bewerken, maar de Ajax-captain scoorde alsnog en reageerde zich verbaal af op Dumfries. "Zo kan voetbal ook zijn. Ik snapte de provocaties van PSV, al was het misschien meer dan noodzakelijk", blikt Tadic terug in gesprek met De Volkskrant.

Wedden

Meer odds

Volgens de betrokkenen werd er over en weer gescholden: Dumfries noemde Tadic een 'p*ssy', de Ajax-captain reageerde met teksten over de moeder van zijn collega. "Natuurlijk, als hij lelijke woorden zegt, wacht ik op mijn moment voor een reactie. Zo is mijn karakter. Als je mij slaat, zal ik je eens terugslaan, in plaats van te vragen: sla me nog maar een keer?"

Het hoort er allemaal bij, vindt Tadic. "Als aanvaller van Ajax krijg je wel eens een schop. Dat is oké. Ik zeg vaak tegen tegenstanders: je kunt zo hard het duel aangaan als je wilt", vertelt de linkspoot. "Geen probleem. Vermoord me maar, figuurlijk gesproken, dat zal ik ook bij jou doen."