Liverpool-drama in extra tijd: helpende hand van VAR niet toereikend

24-04-2021 15:24 Laatste update: 15:28
48

Liverpool dreigt een teleurstellend seizoen in stijl af te sluiten. De bijna onttroonde Premier League-kampioen maakte het zichzelf niet makkelijk tegen Newcastle United en gaf in de extra tijd de overwinning weg: The Reds hebben verzuimd om zich in de top-vier van de Premier League te melden, concurrenten Chelsea en West Ham United treffen elkaar later op de zaterdag.

Het treffen op Anfield begon om 12.30 uur lokale tijd, maar Liverpool was bij aanvang klaarwakker. Al na drie minuten bekroonde Mohamed Salah een flitsende aanname met een verwoestende uithaal, die doelman Martin Dúbravka te machtig was: 1-0. Later in de tweede helft ontsnapte de thuisploeg aan de gelijkmaker van Sean Longstaff, maar liet Liverpool ook een groot aantal kansen liggen. Salah, Sadio Mané en Diogo Jota kwamen allen in kansrijke positie, maar niemand van hen wist Dúbravka te verrassen.

Ook na rust bleef het spannend op Anfield. Joelinton stuitte twee keer na elkaar op Alisson Becker en aan de andere kant hield Dúbravka ook Roberto Firmino van scoren af. Liverpool ging druk op zoek naar de beslissende 2-0, maar bleef tot het laatste fluitsignaal op een krappe voorsprong staan.

In de extra tijd ging het alsnog mis: Callum Wilson frommelde in de extra tijd nog de 1-1 binnen, maar de VAR zag hands en keurde de treffer af. Niet lang daarna werd het echter alsnog 1-1 via Joe Willock, waardoor The Reds alsnog moeten vrezen voor Champions League-voetbal.