Mainz wint verrassend van Bayern: kampioensfeestje van der Rekordmeister verziekt

24-04-2021 17:24 Laatste update: 17:45
26

1. FSV Mainz 05 heeft het kampioensfeestje van Bayern München uitgesteld, door met 2-1 van Der Rekordmeister te winnen. Op bezoek bij het VfL Wolfsburg van Wout Weghorst heeft Borussia Dortmund een knappe overwinning geboekt.

Mainz - Bayern 2-1
Op bezoek bij Mainz zou Bayern bij een overwinning voor de negende keer op rij kampioen van Duitsland worden. Al snel leek het echter de verkeerde kant op te gaan voor de formatie van Hansi Flick. In de derde minuut werd doelman Manuel Neuer compleet verrast door een op het oog houdbaar schot van Jonathan Burkardt: 1-0. Bayern nam na de tegengoal het heft in handen. Toch kreeg de Bundesliga-koploper in de eerste helft ook de 2-0 tegen. Uit een vrije trap kopte Robin Quaison de bal hard tegen de touwen.

In de tweede helft bleef Bayern domineren, alleen wist de ploeg niet tot een resultaat te komen. Robert Lewandowksi maakte in blessuretijd nog de 2-1, maar dat was niet genoeg. Daardoor wordt het titelfeest van Bayern in ieder geval voor één dag uitgesteld. Als achtervolger RB Leipzig zondagmiddag namelijk verliest van VfB Stuttgart, dan is Bayern alsnog kampioen. Als Leipzig in eigen huis wél punten pakt, dan krijgt Bayern pas over twee weken een nieuwe kans om kampioen te worden. De ploeg van Flick speelt dan in eigen huis tegen Borussia Mönchengladbach.

Wolfsburg - Dortmund 0-2
Bij Dortmund werd Erling Haaland de man van de middag. De Noorse spits was in de twaalfde minuut al goed voor de openingstreffer. Haaland pakte de bal van de onoplettende Ridle Baku af, waarna hij op de goal af kon stormen. Haaland bleef koel en prikte de 0-1 binnen. In de tweede helft leek Dortmund het moeilijk te krijgen, toen Jude Bellingham met rood van het veld moest. Hoewel Wolfsburg een aantal goede mogelijkheden kreeg, was het weer Haaland die opstond: 0-2! Dat bleek uiteindelijk ook de einduitslag.