Uitblinker Clement helpt PEC langs Heerenveen, dubbel feestje voor Van Polen

24-04-2021 18:24
57

PEC Zwolle heeft goede zaken gedaan op bezoek bij sc Heerenveen. De ploeg van trainer Bert Konterman won met 0-2 door doelpunten van Pelle Clement en Bram van Polen, die afgelopen vrijdag nog zijn handtekening zette onder een nieuw contract bij De Blauwvingers.

Heerenveen en PEC kwamen wat moeizaam uit de startblokken in het Abe Lenstra Stadion, grote kansen zagen we lange tijd niet. Kenneth Paal zorgde voor het eerste gevaar, maar vond Heerenveen-keeper Erwin Mulder op zijn pad. Niet veel later was het echter alsnog raak voor de uitploeg. Clement schoot na een goede dribbel beheerst raak: 0-1.

Na de treffer van PEC leek Heerenveen pas wakker te worden. De ploeg van trainer Johnny Jansen kwam een aantal keer dreigend voor het doel van Xavier Mous: Lasse Schöne kreeg de bal niet achter de PEC-doelman en een aantal minuten later raakte Benjamin Nygren de paal.

De tweede helft begon vervolgens hetzelfde als de eerste helft: beide ploegen wisten nauwelijks gevaar te stichten. Halverwege het tweede bedrijf kwam PEC vanuit het niets op een 0-2 voorsprong. Clement legde de bal op het hoofd van Van Polen, die Mulder kansloos liet. Een mooie opsteker voor de PEC-verdediger, die afgelopen vrijdag zijn handtekening zette onder een nieuw contract.

Met de tweede treffer leek het verweer van Heerenveen gebroken. De thuisploeg probeerde het nog wel met opportunistisch voetbal en een aantal aanvallende wissels, maar tot echt gevaar kwam het niet meer. Vooral het gemis van Henk én Joey Veerman werd pijnlijk zichtbaar bij de ploeg uit Friesland.

De nederlaag is een flinke tegenvaller voor Heerenveen, dat goede zaken had kunnen doen in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal. Het blijft echter op een tiende plaats staan met een achterstand van twee punten (37) op nummer acht Heracles Almelo (39), dat zondag in actie gaat komen tegen FC Emmen. PEC sluit aan vlak achter Heerenveen met 35 punten.