Schmidt legt tactische keuzes uit: 'Hij heeft veel gespeeld en was niet fris'

Schmidt legt tactische keuzes uit: 'Hij heeft veel gespeeld en was niet fris'

24-04-2021 18:54
39

Pablo Rosario ontbreekt zaterdagavond in de basisopstelling van PSV. Trainer Roger Schmidt geeft aan dat de controlerende middenvelder rust krijgt. Ibrahim Sangaré en Olivier Boscagli vormen het controlerende blok bij de Eindhovenaren.

Vanwege het overlijden van clubicoon Willy van der Kuijlen eerder deze week is het een bijzondere wedstrijd voor de mannen van Schmidt. Daarnaast zit er voor het eerst sinds lange tijd weer publiek op de tribunes van het Philips Stadion. "Er zijn veel redenen om goed voetbal te spelen en om deze wedstrijd te winnen”, doelt Schmidt voor de camera van ESPN op het overlijden van Van der Kuijlen en het aanwezige publiek.

PSV begint tegen Groningen zonder Rosario op het middenveld. Dat heeft een simpele reden, zo geeft Schmidt aan. "Ibrahim (Sangaré, red.) heeft goed getraind. Pablo en hij hebben veel gespeeld dit seizoen. Soms is het goed om spelers wat rust te geven. Vandaag doet Pablo niet mee, misschien speelt hij volgende week weer. Hij heeft veel wedstrijden gespeeld en was deze week niet fris. Daarom moest ik een beslissing nemen en Olivier doet het ook erg goed op het middenveld", sluit Schmidt af.