Degradatiespook waart rond bij VVV: elfde competitienederlaag op rij

Degradatiespook waart rond bij VVV: elfde competitienederlaag op rij

24-04-2021 20:34 Laatste update: 20:34
27

VVV-Venlo kan dit weekend onder de degradatiestreep terecht gaan komen. De Limburgers verloren zaterdagavond met 2-0 bij Sparta, leden daarmee de elfde opeenvolgende competitienederlaag en kunnen zondag op de ranglijst gepasseerd worden door FC Emmen.

Door de overwinning van Willem II op RKC vrijdagavond (1-0) had VVV de drie punten nog iets harder nodig dan het al deed. Met een zege zou de kans op directe handhaving immers aanwezig blijven, maar van meet af aan was Sparta de betere partij op Het Kasteel. Via Lennart Thy, Sven Mijnans en Abdou Harroui voetbalden de Rotterdammers in de eerste helft een paar kansjes bij elkaar.

Wedden

Meer odds

De thuisploeg had echter het nodige geluk nodig om daadwerkelijk tot een doelpunt te komen. Laros Duarte schoot na een half uur van afstand en zag zijn poging via de knie van de onfortuinlijke Tristan Dekker in de hoek eindigen (1-0), waardoor Sparta de voorsprong eigenlijk in de schoot geworpen kreeg. Pas in de tweede helft slaagde VVV erin om daar wat tegenover te zetten.

In minuut zestig kwamen de Limburgers tot twee doelpogingen via Joshua John en Léon Guwara, maar zonder topschutter Giorgos Giakoumakis oogde het spel van de formatie van Jos Luhukay tandeloos. Het was rustig afwachten tot Sparta weer in een hogere versnelling ging voetballen en dat gebeurde na die Venlose momenten ook.

Tom Beugelsdijk miste eerst nog een grote kans op 2-0, maar even later was het via Bryan Smeets wel raak. De Maastrichtenaar tikte de bal binnen en bezorgde de Rotterdammers daarmee een veilig marge van twee. VVV was namelijk niet in staat om maar tot enige vorm van gevaar te komen en mocht van geluk spreken dat het bij twee tegengoals bleef: Thy en Duarte raakten respectievelijk lat en paal.

Sparta komt door de driepunter voor eigen supporters op 37 punten en staat elfde, terwijl voor de Venlonaren de zorgen toenemen. Zij blijven zestiende en moeten zondag hopen dat FC Emmen er niet in slaagt om tenminste een punt te pakken tegen Heracles Almelo. Als de Drenten dat wel lukt, klimmen zij naar plek zestien en staat VVV met nog vier wedstrijden te gaan onder de streep.