Discutabele penalty voor PSV: 'Ontzettend zuur en onrechtvaardig dat dit gebeurt'

Discutabele penalty voor PSV: 'Ontzettend zuur en onrechtvaardig dat dit gebeurt'

24-04-2021 21:12
261

Wessel Dammers van FC Groningen veroorzaakte zaterdagavond in de uitwedstrijd bij PSV (1-0 nederlaag) een strafschop, maar kan daar moeilijk mee leven. De verdediger maakte hands en volgens de regels moet er dan een strafschop worden gegeven.

Scheidsrechter Manschot had het niet waargenomen, maar VAR Blom wel en dus legde de arbiter de bal op de stip. Dammers kon het moeilijk begrijpen. "Hij schiet vanaf twee meter tegen mijn hand aan", zegt hij hoofdschuddend tegenover ESPN. "Echt onbegrijpelijk, op zo'n cruciaal moment. En volgens mij sta ik ook nog eens net buiten het strafschopgebied."

De regels schrijven voor dat er bij veel handsgevallen een strafschop moet worden gegeven. Toch stelt de verdediger van Groningen dat er af en toe ook andere mogelijkheden zijn. "Scheidsrechters en de mensen in Zeist moeten soms iets meer aanvoelen en dat hadden ze hier ook kunnen doen. Die regels zijn allemaal een beetje onzin. Ik ga niet met mijn arm naar de bal, dus ontzettend zuur dat de VAR hier ingrijpt en er daarna ook nog geel komt. Onrechtvaardig."

De strafschop die werd toegekend werd door Eran Zahavi benut, waardoor PSV uiteindelijk met 1-0 van de noorderlingen wist te winnen. Die score had nog hoger kunnen uitvallen, maar er werden maar liefst drie Eindhovense treffers afgekeurd. Tweemaal werd er buitenspel geconstateerd en één keer was de bal al over de achterlijn geweest.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie