Manschot na veelbesproken penalty: 'Dan zouden we er anders mee omgaan'

Manschot na veelbesproken penalty: 'Dan zouden we er anders mee omgaan'

25-04-2021 08:35
102

Scheidsrechter Jeroen Manschot begrijpt de onvrede bij de spelers van FC Groningen na de toegekende penalty tegen PSV van zaterdagavond, maar hij geeft aan dat hij de bal volgens de regels op de stip moest leggen na een ongelukkige handsbal van Wessel Dammers. Dat schrijven de regels voor.

"Ik kan me voorstellen dat die handsbal ontzettend veel discussie oplevert", gaat Manschot na de wedstrijd tussen PSV en Groningen van start in gesprek met ESPN. "Je ziet dat de hand uitgestoken is, ik kan er weinig van maken verder. Het is een terechte beslissing van Kevin (Blom, de VAR, red.). In het veld ging het op zo'n snelheid, ik dacht dat hij alleen op zijn borst kwam. Hij ging van de borst op de arm en die arm was uitgestoken. De regels zijn er heel helder in."

Naast de penalty kreeg Dammers ook nog eens een gele kaart. Ook hier had Manschot het graag anders gezien, maar het zijn de regels. "Een schot op doel, het is een veelbelovende aanval. Er moet een gele kaart bij... Bij een voorzet hoeft dat niet, maar bij een schot op doel moet die kaart er wel bij. Ik maak de regels niet. Als we die regels zelf mogen maken, denk ik dat we er anders mee om zouden gaan."

In het veld begrijpt Manschot de woede van de Groningen-spelers, zo geeft hij aan. "Ik zeg ook wel: ik kan niet anders... De arm is van het lichaam, je neemt het risico."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie