Ajax-interesse afgewezen door familie Bijlow: 'Ga nog liever putjes scheppen'

Ajax-interesse afgewezen door familie Bijlow: 'Ga nog liever putjes scheppen'

25-04-2021 09:05 Laatste update: 11:58
399

Justin Bijlow is, mits hij niet geblesseerd langs de kant staat, de vaste keeper van Feyenoord. Ook voor zijn negen jaar oudere broer Joël leek lange tijd een profcarrière weggelegd, maar blessureleed zette een streep door zijn carrière. Vader Bijlow en Joël zien nu hoe Justin wél het betaalde voetbal heeft gehaald.

De familie Bijlow is van huis uit een Feyenoord-familie. Zo moest Joël eens een week nablijven op school, nadat Rafael van der Vaart het weekend daarvoor gescoord had tegen Feyenoord met zijn hak. Een Ajax-supporter deed op het schoolplein tot drie keer toe dat doelpunt na en dat ging er niet in bij Joël. "Ik heb altijd gezegd dat ik liever putjes ga scheppen dan voetballen in Amsterdam", vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Vader Bijlow, die samen met zoon Joël een succesvol aannemersbedrijf heeft, gaat nog een stap verder. "Een onderaannemer bij ons moet echt niet met een Ajax-shirt aankomen. Dan kan hij meteen inpakken."

Ajax
Na deze anekdotes gaat de aandacht richting Justin, die in zijn jeugd voorzichtig gepolst werd door Ajax. Peter den Otter, een oud-trainer van Joël en destijds in Ajax-dienst, probeerde Justin naar Amsterdam te halen. "Hij had Edwin van der Sar en Sjaak Swart bij hem. Joël, je broer is niet normaal zo goed. Die kunnen we hier wel gebruiken."

Joël maakte al snel duidelijk dat zijn jongere broertje absoluut niet naar Ajax zou verkassen. "Ik keek hem aan en vroeg: wat denk je? Dat hij voor die club van jullie komt spelen? Van der Sar keek weg en Swart vroeg zich vervolgens hardop af wat er aan de hand was. Het enige wat ik nog kon zeggen: hij gaat toch niet met dat logo van jullie op de borst rondlopen?"