Feyenoord-vertrek doet Makaay nog steeds pijn: Zo ga je niet met elkaar om

Feyenoord-vertrek doet Makaay nog steeds pijn: "Zo ga je niet met elkaar om"

25-04-2021 13:28 Laatste update: 13:33
76

Roy Makaay heeft zondag teruggeblikt op zijn gedwongen vertrek bij Feyenoord, eind 2019. De voormalig Gouden Schoen-winnaar was in dienst als spitsentrainer en werkte bij de jeugdopleiding, maar moest na het ontslag van trainer Jaap Stam ook plaatsmaken: opvolger Dick Advocaat nam zijn eigen assistenten mee en Feyenoord bedankte de zittende staf voor bewezen diensten.

Jean-Paul van Gastel, Denny Landzaat en Makaay kregen het echter pas van de club te horen toen het nieuws al in de media was verschenen. Het zit de 46-jarige Wijchenaar nog steeds dwars. "Ik vind Feyenoord een fantastische club, nog steeds, en ik hoop dat ze het goed doen. Alleen: dat je in de krant moet lezen dat je weg moet. Zo ga je niet met elkaar om, vind ik", vertelt hij bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN.

Dat hij plaats moest maken voor de assistenten van Advocaat, vond Makaay op zich geen probleem. Hij heeft echter vooral moeite met de manier waarop het gegaan is, benadrukt hij. "Dat de club een andere koers wil varen: we lopen allemaal heel lang mee in de voetballerij, dan hoort dat erbij. Maar dat je dat in de krant moet lezen... Misschien ook tekenend voor hoe dat bij de club op sommige momenten gaat."

Kort na zijn ontslag was Das Phantom even terug bij zijn oude club Bayern München. "Dan vertel je dat aan meneer Rummenigge en meneer Hoeness. Nou, die kunnen er met de pet niet bij. Wij hebben zelf net onze trainer ontslagen (Niko Kovac werd vervangen door Hansi Flick, red.) en wij zijn gewoon in gesprek geweest", aldus Makaay. "Hoe groot de club ook is: soms moet je uit elkaar gaan, maar dat moet je dan niet via de media doen. Of ik ooit nog excuses heb gehad? Ja, maar daar koop ik niks meer voor."