FC Emmen schrijft voetbalsprookje, maar is nog niet klaar: 'Dit geeft kippenvel'

FC Emmen schrijft voetbalsprookje, maar is nog niet klaar: 'Dit geeft kippenvel'

25-04-2021 15:56
15

Michael de Leeuw en Dick Lukkien zijn apetrots op FC Emmen. De nieuwe nummer zestien van de Eredivisie kijkt door een ongeslagen reeks van acht wedstrijden alleen nog maar omhoog.

Door de zege op Heracles Almelo is verschil met de nummers veertien (RKC Waalwijk) en vijftien (Willem II) van de Eredivisie geslonken naar respectievelijk twee punten en één punt. "We zijn er nog lang niet", blijft De Leeuw nuchter tegenover ESPN. "We zijn wel een plekje gestegen, maar we willen nóg een plekje stijgen. Maar als je ziet waar we vandaan komen, mogen we trots zijn. Dit geeft kippenvel."

De Leeuw zette de Oude Meerdijk, waar 1200 supporters welkom waren, in vuur en vlam met een onvervalste hattrick. "Het is mooi om te zien dat de supporters altijd achter ons zijn blijven staan. Het is 22 wedstrijden lang moeilijk geweest, dan is dit lekker. Vandaag moesten we winnen en eigenlijk moet dat iedere week."

Emmen-trainer Dick Lukkien is vanzelfsprekend blij met de wederopstanding van zijn ploeg. "Het was een geweldige middag. Er waren voor het eerst weer toeschouwers en ik heb een goede wedstrijd gezien van mijn team. Ik kan alleen maar genieten van de manier waarop we na de 1-1 reageerden. We zijn er nog lang niet, maar we zijn heerlijk op weg en dat moet zo blijven."