Juventus kan niets meer verspelen na nieuwe misstap in Serie A

Juventus kan niets meer verspelen na nieuwe misstap in Serie A

25-04-2021 17:09 Laatste update: 17:45
10

Juventus heeft in de strijd om de tweede plaats averij opgelopen. De nummer drie van Italië kwam niet verder dan 1-1 tegen Fiorentina. AC Milan kan maandag een voorsprong van drie punten innemen.

Het leek weer een loodzware middag voor Juventus te worden nadat Fiorentina het initiatief opeiste en ook de gevaarlijkste ploeg was. Juventus creërde in een half uur geen kans, Fiorentina had er al drie. De thuisploeg kwam terecht op voorsprong na een benutte strafschop van Dusan Vlahovic. Daar ging hands van Adrien Rabot aan vooraf. 

Juventus kwam vlak na rust op gelijke hoogte. Juan Cuadrado stuurde invaller Álvaro Morata weg en hij passeerde de Fiorentina-keeper. De VAR controleerde nog of het buitenspel was, maar de goal bleef staan. De gelijkmaker gaf Juventus vleugels, maar niet de gewenste tweede goal. Aan kansen lag het zeker niet, Cristiano Ronaldo miste er een aantal.

Met nog vijf wedstrijden te gaan is Champions League-voetbal zeker nog niet uit zicht voor Juventus, maar ruimte voor uitglijders is er niet. Juventus speelt nog tegen Udinese, AC Milan, Sassuolo, Internazionale en Bologna. 

Internazionale - Verona 1-0
De landstitel kan Internazionale nauwelijks nog ontgaan na de volgende overwinning. De ploeg van Antonio Conte won met 1-0 van Verona. Inter moest diep gaan en leek af te stevenen op een bloedeloos gelijkspel, maar Matteo Darmian bracht zijn ploeg in de slotfase alsnog de overwinning. De voorsprong op AC Milan is nu dertien punten.