Oranje-beul Yilmaz velt ook Lyon, cruciale bijdrage 'Ajacied' Marin tegen Roma

25-04-2021 21:15 Laatste update: 23:11
20

Lille OSC is nog steeds koploper van de Franse Ligue 1. In de topper tegen Lyon zag het er lange tijd niet naar uit dat ze die positie zouden behouden, maar de sluwe Burak Yilmaz leidde zijn ploeg naar een 2-3 overwinning.

Olympique Lyon - Lille OSC 2-3
Na veertig minuten spelen had Lyon, waar Memphis Depay de hele wedstrijd meespeelde, een comfortabele voorsprong te pakken. Islam Slimani had voor 1-0 gezorgd en door een eigen goal van José Fonte werd het ook nog 2-0, maar toen werd het tijd voor Burak Yilmaz om op te staan. De Turk, die in de WK-kwalificatiereeks ook al drie keer scoorde tegen Oranje, maakte er nog voor rust 2-1 van middels een schitterende vrije trap.

Daarmee was de doelpuntenhonger van de aanvaller van Les Dogues, waar Sven Botman negentig minuten meespeelde, nog niet gestild. Nadat Jonathan David in de zestigste minuut voor 2-2 had gezorgd, pakte Yilmaz vijf minuten voor tijd weer zijn moment en bezorgde hij Lille de overwinning met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Die overwinning houdt die ploeg op de koppositie in Frankrijk, terwijl het Lyon van Memphis vierde blijft.

Cagliari-AS Roma 3-2
Cagliari stond bij aanvang van de wedstrijd tegen de nummer zeven onder de degradatiestreep, maar heeft drie kostbare punten gepakt. Carles Pérez maakte al frommelend de 1-0 van Charalampos Lykogiannis ongedaan, maar de Sardijnen sloegen in de tweede helft dubbel zo hard terug: Marin scoorde vanuit de tweede lijn en leverde bovendien de corner af, waaruit João Pedro de 3-1 binnenkopte. Federico Fazio hielp Roma nog aan een aansluitingstreffer, maar verder kwamen de gasten niet. Cagliari komt in punten gelijk met Torino en Benevento en duwt Benevento op doelsaldo in de degradatiezone.

Sevilla-Granada 2-1
Sevilla had nog één overwinning nodig om zich van Champions League-voetbal te verzekeren en deed tegen streekgenoot Granada wat het moest doen. Ivan Rakitic benutte na een kwartier spelen een penalty, Lucas Ocampos schoot na rust de 2-0 binnen, na een overstapje van De Jong. In de extra tijd werd het nog onverwacht hectisch. Roberto Soldado maakte uit een strafschop de aansluitingstreffer en arbiter Ricardo de Burgos Bengoetxea floot één minuut te vroeg af, waarna de spelers terug het veld op moesten. Sevilla hield echter stand en mag zelfs nog stiekem dromen van de landstitel: de nummer vier van Spanje staat drie punten achter op koploper Atlético Madrid, dat zondagavond tegen Athletic Bilbao speelt.

Leeds United - Manchester United 0-0
Manchester United, de nummer twee van de Premier League, bleef op Elland Road voor de 25ste keer ongeslagen in een uitwedstrijd, maar dat is voor manager Ole Gunnar Solskjaer niet meer dan een vlag op een modderschuit. Ook invaller Donny van de Beek kon in de slotfase niets meer uitrichten: 0-0. Het gat tussen Manchester United en Manchester City is nu tien punten.

RB Leipzig - VfB Stuttgart 2-0
In Duitsland was RB Leipzig op eigen veld te sterk voor VfB Stuttgart. Amadou Haidara en Emil Forsberg maakten de goals in de tweede helft. Bij Stuttgart debuteerde de zeventienjarige Nederlander Mohamed Sankoh. Het verschil tussen RB Leipzig en Bayern München is met nog drie speelronden te gaan zeven punten. Bayern liet zaterdag tegen FSV Mainz de eerste kans liggen om de landstitel te prolongeren.