Ten Hag bevestigt Ajax-plan met Scherpen en hoopt op titelfeest mét Onana

Ten Hag bevestigt Ajax-plan met Scherpen en hoopt op titelfeest mét Onana

25-04-2021 19:24
62

Ajax is van plan Kjell Scherpen te verhuren. Dat bevestigt trainer Erik ten Hag. De Amsterdammers hebben volgend seizoen met Maarten Stekelenburg en Remko Pasveer twee ervaren keepers onder contract staan, terwijl Andre Onana er ook nog is.

Ten Hag maakt na de zege van Ajax op AZ (2-0) duidelijk dat de deur voor Onana nog steeds open staat. "Natuurlijk wil ik graag dat hij bij ons blijft", wordt de trainer geciteerd door het ANP. Het vastleggen van Pasveer, die transfervrij overkomt van Vitesse, betekent niet dat er geen toekomst meer is voor Onana bij Ajax. "Maar hij is wel voor één jaar geschorst."

De kans is ook groot dat Scherpen volgend seizoen verhuurd wordt, bevestigt Ten Hag, die in de tussentijd bezig blijft met Onana. Hij hoopt dat de Kameroense doelman volgende week na het thuisduel met FC Emmen mag deelnemen aan het mogelijke kampioensfeest. "Andre heeft een groot aandeel in onze aanstaande titel gehad. Maar hij mag ook niet trainen met ons. Ik zal nog eens naar de reglementen kijken, maar ik denk dat het lastig wordt."