Barcelona is winnaar van het weekend: koploper Atlético verliest in Baskenland

25-04-2021 22:52
72

Atlético Madrid heeft op bezoek bij Athletic Club de Bilbao dure punten laten liggen. De lijstaanvoerder van de Spaanse Liga ging met 2-1 onderuit en moet daardoor vrezen dat Barcelona donderdag de koppositie zal overnemen.

Na acht minuten kopte Álex Berenguer de 1-0 al tegen de touwen en dat was een ideaal scenario voor de Basken. Zij konden daardoor het initiatief en de bal aan Atlético laten en afwachten waar de Madrilenen mee zouden komen. Dat spelletje speelde Bilbao prima, want ze hielden de formatie van trainer Diego Simeone in het restant van het eerste bedrijf relatief eenvoudig onder controle.

De koploper van La Liga probeerde in de tweede helft op alle mogelijke wijzen nog tot een doelpunt te komen. Omdat het via vlotlopende aanvallen maar niet wilde, was de hoop gevestigd op een standaardsituatie en daaruit lukte het Los Rojiblancos ook. Stopper Stefan Savic kopte een kwartier voor tijd uit een corner de 1-1 tegen de touwen en daardoor nam de Madrileense hoop op een zege toch nog toe.

In de slotfase gaf Atlético alles om nog een winnend doelpunt te forceren. De hoop was gevestigd op de ingevallen Luis Suárez, maar ook de Uruguayaan kon de verlossende treffer niet maken en tot overmaat van ramp ging het aan de andere kant nog mis. Inigo Martínez kopte een hoekschop steenhard tegen de touwen en bezorgde de Basken daarmee de zege.

Atlético staat nu nog maar twee punten voor op Real Madrid en Barcelona, respectievelijk de nummer twee en drie van de ranglijst. De Catalanen hebben echter nog een wedstrijd tegoed en kunnen midweeks, met een zege op Granada, de koppositie over gaan nemen. Op zaterdag 8 mei staat er een cruciale wedstrijd op het programma: dan speelt de formatie van Koeman in Camp Nou tegen de mannen van Simeone. Sevilla is met een achterstand van drie punten ook nog niet uitgeschakeld.