'Drietal wil niet meer spelen voor Schalke, Huntelaar mogelijk tóch belaagd'

'Drietal wil niet meer spelen voor Schalke, Huntelaar mogelijk tóch belaagd'

26-04-2021 07:10 Laatste update: 07:24
14

Mark UthSuat Serdar en Amine Harit willen naar verluidt geen wedstrijden meer spelen voor Schalke 04. Aanleiding daarvoor zijn de rellen na de degradatie van Die Königsblauen. Iemand die naar eigen zeggen aanwezig was bij de aanvaring, stelt dat Klaas Jan Huntelaar ook is aangevallen. Huntelaar zelf ontkende dat juist.

Verschillende Duitse media berichten over het feit dat Uth, Serdar en Harit hun laatste wedstrijd van dit seizoen al hebben gespeeld. Eerder gaf bestuurslid Peter Knäbel aan dat spelers die de laatste wedstrijden van het seizoen niet meer willen spelen, daar toestemming voor krijgen.

Opvallend is dat er ook spraakberichten rondgaan in Duitsland van iemand die naar eigen zeggen bij de rellen was. De man claimt onder meer dat Huntelaar wél fysiek belaagd is door de Schalke-aanhang. "Ze sloegen ook Huntelaar, Asamoah en Fährmann in het gezicht. Dat was echt achterlijk", vertelt de man in het spraakbericht. Het Duitse Express claimde al dat Huntelaar fysiek was aangevallen. De ervaren spits ontkende dat in een verklaring echter.

De Schalke-rellen vonden bijna een week geleden plaats, nadat Die Königsblauen degradeerden naar de Tweede Bundesliga. Later doken er filmpjes op van Schalke-spelers die moesten vluchten voor de ziedende supporters. Ook werd de auto van spits Mark Uth ondersteboven gegooid.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie