Advocaat slaat aanbieding NOS af: Ik ga daar dan niet met Van Hooijdonk zitten

Advocaat slaat aanbieding NOS af: "Ik ga daar dan niet met Van Hooijdonk zitten"

26-04-2021 12:14
150

Dick Advocaat heeft vriendelijk bedankt voor een uitnodiging van de NOS om aan de slag te gaan als EK-analist. Het heeft alles te maken met Pierre van Hooijdonk.

Van Hooijdonk was bij Studio Voetbal meermaals kritisch op Feyenoord en noemde Advocaat 'old school'. "Ik vraag mij af waarop hij dat baseert. We hebben hier de modernste mensen rondlopen, die allerlei data aan mij voorleggen. Dat weet hij niet, want ik zie hem hier nooit", zegt de 73-jarige trainer in een uitgebreid interview met NRC.

De uitspraak van Van Hooijdonk schoot Advocaat in het verkeerde keelgat. "Het irriteert me", geeft hij toe. "Ik had een uitnodiging van de NOS om daar iets te doen als analist rond het EK voetbal deze zomer, dat heb ik afgezegd. Ik ga daar dan niet met Van Hooijdonk zitten."

Toch is Advocaat naar eigen zeggen de laatste tijd 'zachter' geworden. Bij Feyenoord kijkt hij vaak de andere kant op. "Dit jaar bij Feyenoord zijn dingen gebeurd die ik normaal, als ik jonger was geweest of hier langer zou blijven, heel anders had opgelost", zegt hij. "Nu laat ik het soms glippen, kijk ik even de andere kant op, omdat ik de confrontatie niet aan wil gaan."