'Fortuna schrikt van plannen Ilicali en neemt afstand van Turkse mediamagnaat'

'Fortuna schrikt van plannen Ilicali en neemt afstand van Turkse mediamagnaat'

26-04-2021 12:34 Laatste update: 12:51
79

De overname van Fortuna Sittard door de Turkse mediamagnaat Acun Ilicali is ver weg. Maandag melden De Limburger en Voetbal International dat de gesprekken 'on hold' zijn gezet en mogelijk niet meer worden hervat.

Fortuna Sittard maakte een jaar geleden bij de KNVB kenbaar in zee te willen met Ilicali, ook wel 'de Turkse John de Mol' genoemd. Het wachten was op groen licht uit Zeist, maar op de achtergrond komen de Limburgse club en de Turkse miljonair er niet uit. Beide partijen 'blijken er zeer verschillende visies op het runnen van een club op na te houden', meldt VI.

Ilicali wil in de ogen van het zittende Fortuna-bestuur te veel invloed uitoefenen op de dagelijkse gang van zaken in Sittard. Ook zou hij een nadrukkelijke stem willen hebben op technisch gebied. Zo was Ilicali van plan om de organisatie volledig naar eigen inzicht in te vullen en de succesvolle trainer Sjors Ultee te vervangen door een grotere naam.

Fortuna, inclusief clubeigenaar Isitan Gün, keerde vervolgens terug op zijn schreden en lijkt nu definitief niét in zee te gaan met Ilicali. De club is al in gesprek met een andere investeerder. Fortuna loopt nu wel het risico Ilicali te moeten compenseren: de Turkse mediamagnaat speelde een belangrijke rol in de transfers van Mats Seuntjens, Ben Rienstra en Sebastian Polter.