Verhitte discussie bij Studio Voetbal over Pasveer-deal: 'Hij wil cashen bij Ajax'

Verhitte discussie bij Studio Voetbal over Pasveer-deal: 'Hij wil cashen bij Ajax'

26-04-2021 12:48 Laatste update: 13:01
92

Pierre van Hooijdonk begrijpt niets van de keuze van Remko Pasveer om Vitesse na dit seizoen te verruilen voor Ajax. Om wekelijks te keepen, had de 37-jarige doelman volgens de Studio Voetbal-analist beter in Arnhem kunnen blijven.

"Ik vind het apart", reageert Van Hooijdonk op de Ajax-transfer van Pasveer. "Hij heeft ook al een aantal seizoenen bij PSV niet gespeeld." Theo Janssen denkt dat ervaren doelman is gevallen voor het verhaal van Ajax. "Deze transfer is blijkbaar zo bijzonder voor hem. Misschien heeft hij ook wel het gevoel dat hij de concurrentiestrijd aan kan gaan met Maarten Stekelenburg."

"Je gaat toch niet het seizoen in met twee keepers van 37 en 38?", countert Van Hooijdonk, die vervolgens een weerwoord krijgt van Ibrahim Afellay. "Pasveer heeft nu ook een leeftijd bereikt dat hij wil gaan cashen." Janssen beaamt dat. "Hij kan nog drie jaar door en wil nog een goed salaris pakken, een kampioenschap winnen en de Champions League in." Van Hooijdonk begrijpt het niet. "Hij doet het fantastisch dit jaar en kan nog een paar seizoenen keepen, maar kiest ervoor om nu al te gaan zitten."