'Ajax krijgt meteen nul op het rekest na miljoenenbod op Braziliaanse topscorer'

'Ajax krijgt meteen nul op het rekest na miljoenenbod op Braziliaanse topscorer'

Ajax wordt opnieuw in verband gebracht met Cláudio Luiz Rodrigues Parise Leonel, kortweg Claudinho. Red Bull Bragantino, de Braziliaanse club van de 24-jarige aanvaller, zou een miljoenenbod uit Amsterdam hebben afgeslagen.

De Portugese krant A Bola meldt dat Liga NOS-koploper Sporting Portugal belangstelling heeft voor Claudinho, maar Ajax een stuk concreter is. Directeur Marc Overmars zou een bod van twaalf miljoen euro hebben uitgebracht. Red Bull Bragantino ging daar echter niet mee akkoord: volgens A Bola werd het voorstel 'onmiddellijk afgewezen'.

Een transfer van Claudinho zou pas bespreekbaar zijn als er vijftien miljoen euro op tafel komt. Bovendien wil de Braziliaanse club zeker 25 procent van de transferrechten in handen houden.

Claudinho werd in 2020 met achttien goals topscorer van de Braziliaanse competitie. Ook is hij uitgeroepen tot Speler van het Jaar. AS Roma, Bayer Leverkusen én RB Leipzig zijn ook in de markt voor de aanvaller, die in elk geval te duur is voor andere geïnteresseerde clubs als Flamengo, São Paulo en Atlético Mineiro. Red Bull Bragantino nam Claudinho in 2019 voor een half miljoen euro over van Ponte Preta.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s