'Bayern München akkoord met Nagelsmann: onderhandelingen over giga-afkoopsom'

'Bayern München akkoord met Nagelsmann: onderhandelingen over giga-afkoopsom'

26-04-2021 13:35 Laatste update: 13:43
65

Groot nieuws uit Duitsland: Bayern München heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Julian Nagelsmann. De succestrainer van RB Leipzig (33) moet Hansi Flick opvolgen.

'Nu kan alles heel snel gaan!', meldt BILD maandagmiddag. Flick kondigde twee weken geleden aan dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen in de Allianz Arena, waardoor Bayern in allerijl op zoek moest naar een opvolger. Nagelsmann werd gebombardeerd tot de grote favoriet - en niet zonder reden: de Duitse koploper en trainer van de nummer twee van de Bundesliga zijn het eens geworden.

De bal ligt nu bij Bayern München en RB Leipzig. De twee clubs moeten een akkoord zien te bereiken over een afkoopsom van twintig tot dertig miljoen euro. Nagelsmann heeft een contract tot medio 2023 en hoopt - voorlopig tevergeefs - dat Leipzig instemt met de ontbinding van zijn contract.

Nagelsmann ontkende de laatste weken in alle toonaarden dat hij de nieuwe trainer van Bayern wordt. Het is niet bekend in hoeverre Der Rekordmeister bereid is te voldoen aan de vraagprijs van RB Leipzig.

De kans is hoe dan ook nihil dat Brian Brobbey gaat samenwerken met Nagelsmann. De negentienjarige spits van Ajax liet in maart optekenen dat hij uitkijkt naar de samenwerking met de kroonprins het internationale trainersgilde. RB Leipzig bevestigde maandag al het vertrek van technisch manager Markus Krösche.