Neville: 'Hoe zit het met Ajax? PSV? Feyenoord? Deze ongelooflijke clubs...'

Neville: 'Hoe zit het met Ajax? PSV? Feyenoord? Deze ongelooflijke clubs...'

26-04-2021 13:54 Laatste update: 13:56
132

Gary Neville heeft nogmaals uitgehaald naar de 'Big Six' van de Premier League die vorige week een Super League wilden starten met zes andere clubs uit Spanje en Italië. Het is óók een directe aanval op de Nederlandse topclubs, vindt de Britse analist.

Neville wierp zich afgelopen week als één van de belangrijkste stemmen tegen de Super League. Ook zondag bij Sky Sports trok hij fel van leer. "Het was een aanval op Leeds United, het was een aanval op Everton, het was een aanval op West Ham United en Newcastle United", zei de oud-voetballer van Manchester United. "Dit zijn de grootste clubs in de geschiedenis van het Engelse voetbal!"

Ook in Nederland mag men zich aangevallen voelen, aldus Neville. "Ik kijk naar Jimmy (Floyd Hasselbaink, ook aanwezig in de Sky Sports-studio, red.). Hoe zit het met Ajax? PSV? Feyenoord? Deze ongelooflijke clubs... Ze werden gewoon in de steek gelaten met een paar centen, terwijl de rijken hun eigen competitie oprichtten en de komende decennia elkaar jaar gegarandeerd 350 miljoen euro zouden opstrijken."

Van de twaalf initiële Super League-oprichters zijn er op dit moment nog twee over: alleen FC Barcelona en Real Madrid lijken nog niet van plan zich terug te trekken. Vorige week sprak Manchester City-manager Pep Guardiola nog zijn verbazing uit over het ontbreken van Ajax.