Fortuna stelt eigen fans gerust: 'Scheiding zal de club niet financieel schaden'

Fortuna stelt eigen fans gerust: 'Scheiding zal de club niet financieel schaden'

26-04-2021 15:12
30

Fans van Fortuna Sittard hoeven zich volgens eigenaar Isitan Gün (foto) geen zorgen te maken over financiële problemen voor hun club. Een Turkse investeerder probeerde aandelen van de club over te nemen, maar dat ketste af en nu wil hij gecompenseerd worden voor eerder gemaakte kosten.

Acun Ilicali, mediatycoon in Turkije en een vriend van Gün, zou Fortuna afgelopen zomer geholpen hebben bij het aantrekken van diverse spelers en wil daar nu geld voor zien. De eigenaar van de Limburgers zegt echter dat van een schadeclaim geen sprake is. "Als we uit elkaar gaan, dan gebeurt dat niet op een vervelende manier", zegt Gün tegen Voetbal International.

Wedden

Meer odds

De supporters van de club uit Sittard hoeven zich dus geen zorgen te maken. "De gesprekken verlopen in een goede en zeer vriendschappelijke sfeer. Deze mogelijke scheiding zal de club niet hinderen of negatief beïnvloeden. Niet financieel en niet sportief. Wij zijn niet gekomen waar we nu zijn door afhankelijkheid van een andere partij en we kunnen op eigen benen staan."

Nu de deal met Ilicali afgeketst lijkt te zijn, komen andere zakelijke partijen in beeld om een deel van de aandelen over te nemen. Zo zou een internationale softwarefabrikant die in Nederland gevestigd is zich hebben gemeld bij de club voor een minderheidsbelang dat kleiner is dan 25 procent. De Turkse mediatycoon hoopte zestig procent over te kunnen nemen