Aandacht voor Berghuis en Bijlow: 'Dan ben je er als stafleden wel klaar mee'

Aandacht voor Berghuis en Bijlow: 'Dan ben je er als stafleden wel klaar mee'

26-04-2021 19:15
56

Joop Hiele, voormalig doelman van onder meer Feyenoord, denkt dat het voor de technische staf van de Rotterdamse club weinig zin heeft om Steven Berghuis aan te spreken op zijn rode kaart van afgelopen zondag tegen Vitesse. Justin Bijlow kan wél op complimenten rekenen van de oud-doelman.

"Hij zal er al vaker op zijn aangesproken. Maar als het blijft terugkomen, dan ben je als stafleden ook wel een keer klaar", begint Hiele aan tafel bij FC Rijnmond. "Het heeft geen zin om hem er nog op aan te spreken. Hij is de leider qua goals en assists, maar op andere vlakken niet. De frustratie dat het niet loopt komt dan naar boven."

De aandacht aan tafel wordt vervolgens verlegd naar Bijlow, die tegen Vitesse weer een aantal keer zeer belangrijk was voor Feyenoord. "Ik ben altijd positief over hem geweest", vervolgt Hiele. "Hij was weer uitstekend, kreeg niet veel te doen. Maar bij de drie momenten dat hij er moest staan, had hij drie verschrikkelijk goede reddingen. Dat is wel een kwaliteit. Maar over zijn kwaliteiten hoeven we het eigenlijk niet meer te hebben."

Hiele denkt dat Bijlow nog lang niet uitgeleerd is. "Hij moet nu zo lang mogelijk spelen en zo veel mogelijk minuten maken. Daar gaat het altijd om. Plaatje-Daadje, noem ik dat altijd. De wedstrijd goed zien en daar naar handelen. Hij heeft de kwaliteiten, moet op een zo hoog mogelijk niveau zijn minuten maken en dan komt hij bovendrijven", sluit hij af.