'Ontwikkelingen rond Nagelsmann zorgen voor positiestijging Ten Hag in Engeland'

'Ontwikkelingen rond Nagelsmann zorgen voor positiestijging Ten Hag in Engeland'

26-04-2021 20:12 Laatste update: 20:20
67

Erik ten Hag is door de ontwikkelingen rond Julian Nagelsmann een plekje gestegen op de kandidatenlijst van Tottenham Hotspur. De Tukker is één van de kandidaten om de nieuwe trainer te worden in Londen.

Dat meldt The Telegraph maandag. Nagelsmann was de topkandidaat van Tottenham, maar de jonge Duitser gaat RB Leipzig waarschijnlijk verlaten voor Bayern München. En dus gaat de zoektocht van Tottenham verder. Ten Hag stond al op de lijst, maar schuift op. Ook de Engelse bondscoach Gareth Southgate is een kandidaat, net als Ralf Rangnick en Brendan Rodgers. Laatstgenoemde wil echter niet weg bij Leicester City.

Wedden

Meer odds

Nagelsmann was de belangrijkste kandidaat voor Tottenham omdat hij voor fris en aanvallend voetbal staat. De club wil oude tijden laten herleven en denkt dat ook Ten Hag in de profielschets past. Bovendien ligt Ten Hag nog maar één jaar vast bij Ajax en dus hoeven clubs geen hoge afkoopsom te betalen.

Tottenham is zeker niet de enige club die geïnteresseerd is in Ten Hag. In een eerder stadium werd al melding gemaakt van belangstelling van Eintracht Frankfurt en Borussia Mönchengladbach. Of Ten Hag Ajax gaat verlaten is nog maar de vraag. De 51-jarige trainer heeft het naar z'n zin in Amsterdam en hintte onlangs naar een langer verblijf bij de club waarmee hij twee bekers en twee landstitel in de wacht heeft gesleept.