'Ben drie keer bondscoach van Oranje geweest, geloof me: gebeurt nooit meer'

'Ben drie keer bondscoach van Oranje geweest, geloof me: gebeurt nooit meer'

26-04-2021 21:39
49

Dick Advocaat heeft in het buitenland meer erkenning gekregen dan in Nederland, zegt hijzelf in een interview met NRC. Advocaat heeft in het buitenland meerdere clubs getraind en is vaak door de voordeur vertrokken.

"Ik ben drie keer bondscoach van het Nederlands elftal geweest. Daar loop ik niet mee te koop, maar wie kan dat zeggen? Denk ik: laat ze allemaal kletsen. Drie keer bondscoach, komt echt nooit meer voor hoor, geloof me maar", zegt Advocaat tegen NRC.

De krant vraagt Advocaat of hij zichzelf in het rijtje Louis van Gaal, Guus Hiddink en Leo Beenhakker schaart. "Ik kijk altijd naar prijzen. Ik geloof dat ik na Van Gaal de tweede trainer ben – met vijftien prijzen. Dat wil niet zeggen dat een trainer die geen prijzen wint niet goed is. Het moet ook een beetje meezitten. Maar mensen zetten mij wel in dat rijtje, hoor."

Advocaat zet zichzelf in dat rijtje. "Zonder twijfel, al is Van Gaal de grootste. Omdat hij bij alle grote clubs gewerkt heeft. En omdat hij voor zichzelf een hele moeilijke trainer is. Louis gaat altijd de confrontatie aan. Daar ben ik iets milder in."