Wenger richt pijlen op zes clubs: 'Snap niet hoe je dit kunt accepteren'

Wenger richt pijlen op zes clubs: 'Snap niet hoe je dit kunt accepteren'

Gepubliceerd: maandag 26 april 2021 om 21:47ma 26-04-2021 om 21:47

Arsène Wenger heeft geen goed woord over voor de twaalf Super League-clubs. Hij richt het vizier ook op de zes Engelse clubs die een topcompetitie op wilden starten.

Wenger denkt dat het plan om een Super League op te richten geen kans van slagen had. "Het was een idee dat doodgeboren is. Ik denk niet dat het zou werken, maar wat me het meest verbaast is de houding van de Engelse clubs", zegt Wenger tegen The Telegraph.

De Fransman doelt op Manchester City, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Tottenham Hotspur en Arsenal. "Iedereen in Europa droomt ervan om de Premier League kapot te maken, maar in Engeland doen we dat zelf wel. Ik snap dat niet, want Engeland heeft zelf voor een Brexit gestemd en nu willen ze een Super League opstarten. De Engelse competitie is de sterkste competitie die er is. De Super League zou de Premier League kapotmaken, honderd procent."

"De basis van de sportcultuur in Europa is dat je door je prestaties in de top kunt komen. Ik snap niet hoe je dit als supporter kunt accepteren", zegt Wenger. "Bovendien was de presentatie bijzonder amateuristisch. Het leek op een vlugge oplossing voor de clubs die financiële problemen hebben door de pandemie."

"Als we één ding hebben geleerd tijdens de pandemie is het hoe belangrijk de fans zijn, maar dat is volledig genegeerd. Uiteindelijk is dit een Amerikaans project waar Florentino Pérez voorzitter van is geworden omdat hij aan het hoofd staat van de grootste clubs ter wereld (Real Madrid, red.). Ik denk dat dit een Amerikaans project is."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws