'Snap gewoon niet dat Ziyech niet speelt, die Tuchel wil het allemaal anders doen'

'Snap gewoon niet dat Ziyech niet speelt, die Tuchel wil het allemaal anders doen'

27-04-2021 06:44 Laatste update: 07:56
41

Willem van Hanegem begrijpt er niets van waarom Hakim Ziyech maar weinig aan spelen toekomt bij Chelsea. De Kromme ziet in de voormalig Ajax-speler de ideale speler om ploeggenoten als Timo Werner vrij voor het doel van de tegenstander te zetten.

"Ik snap gewoon niet dat hij niet speelt", begint Van Hanegem in gesprek met het Algemeen Dagblad over de reserverol van Ziyech op Stamford Bridge. Hij wijst daarbij naar de nieuwe trainer, Thomas Tuchel. "Ziyech is de ideale speler om snelle jongens weg te sturen. Werner is snel, maar die trainer Tuchel wil het allemaal anders doen. Terwijl hij bij Paris Saint-Germain wel een manier vond om alle creatieve spelers op te stellen."

Tuchel doet het vooralsnog echter prima bij Chelsea en is hard op weg naar de vierde plaats in de Premier League, die recht geeft op Champions League-voetbal volgend seizoen. Chelsea staat daarnaast in de FA Cup-finale en speelt dinsdagavond in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid.

Een vertrek na dit seizoen lijkt niet heel logisch. Ziyech verdient een riant salaris in Londen en Chelsea zal niet akkoord gaan met een bedrag van dertig of veertig miljoen euro. Van Hanegem stelt dat een transfer nog niet nodig is. "Ik zou het nog even aankijken, hoor. Als deze jongen nog een eerlijke kans krijgt, pakt hij hem", sluit hij af.