Done deal: Nagelsmann wordt 'duurste trainer ooit' en tekent contract bij Bayern

Done deal: Nagelsmann wordt 'duurste trainer ooit' en tekent contract bij Bayern

27-04-2021 10:44 Laatste update: 10:50
49

Het is officieel: Julian Nagelsmann staat vanaf volgend seizoen voor de groep bij Bayern München. De RB Leipzig-trainer wordt bij Der Rekordmeister de opvolger van Hansi Flick, die nadrukkelijk in beeld is bij het nationale elftal van Duitsland.

Bayern München maakt het nieuws dat Nagelsmann vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer is dinsdag officieel. De jonge oefenmeester tekent in München een contract voor vijf seizoenen en wordt naar verluidt de duurste trainer uit de geschiedenis van het professionele voetbal. Bayern en Leipzig doen geen uitspraken over de transfersom die er betaald wordt voor Nagelsmann, maar verschillende Duitse media melden dat er met de deal inclusief premies 25 miljoen euro gemoeid is.

Nagelsmann - die sinds 2019 aan het roer stond bij Leipzig - wordt de opvolger van Flick, die in Duitsland gezien wordt als de ideale opvolger van Jochim Löw. De bondscoach van Duitsland zet na het EK van aankomende zomer een punt achter zijn carrière bij het nationale elftal. 

Nagelsmann neemt op de clubsite van Leipzig afscheid. "Leipzig is speciaal, en toch ga ik vertrekken. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik me aangetrokken voelde tot Bayern München en ik vereerd zou zijn als deze kans langs zou komen. Ik wil Leipzig bedanken voor het vinden van een oplossing om dit mogelijk te maken."