'Spelers en medewerkers van ADO Den Haag horen dat er geen geld meer is'

'Spelers en medewerkers van ADO Den Haag horen dat er geen geld meer is'

27-04-2021 12:22
182

De spelers en medewerkers van ADO Den Haag hebben vernomen dat er in mei en juni geen salaris uitbetaald kan worden, schrijft De Telegraaf. De club heeft door financiële problemen geen geld meer in kas.

Volgens De Telegraaf is het de spelers en medewerkers 'ter ore' gekomen dat ADO geen geld meer heeft om aan de financiële verplichtingen te voldoen. Dat zorgt voor een groter probleem dan het probleem op het veld. Met de huidige stand degradeert ADO naar de Keuken Kampioen Divisie, maar bij een faillissement wacht zelfs de Derde Divisie. 

ADO werd maandag in het gelijkgesteld door de rechter en dat betekent dat aandeelhouder United Vansen de twee miljoen euro over moet maken naar Den Haag, maar de club rekent daar niet op. UVS kan nog in beroep en mocht dat gebeuren, dan wordt de boel weken vertraagd. Bovendien is het strafbaar om vanuit China geld over te maken naar Europa. 

Omdat het er niet op lijkt dat UVS geld over gaat maken naar Den Haag, wil ADO beslag laten leggen op de aandelen. ADO voert gesprekken met partijen over de verkoop van de club. Het Zwitserse Cosinus Group en het Amerikaanse World Soccer Holdings waren serieus, maar zijn uiteindelijk afgehaakt. Volgens De Telegraaf kost ADO zeven miljoen euro, waarvan twee miljoen direct betaald moet worden als voorschot om het seizoen af te kunnen sluiten.