'Bondscoach De Boer mag drie extra spelers in selectie opnemen voor EK'

'Bondscoach De Boer mag drie extra spelers in selectie opnemen voor EK'

27-04-2021 13:49 Laatste update: 14:11
176

Bondscoach Frank de Boer mag volgens The Times 26 spelers selecteren voor het komende EK, in plaats van 23. De UEFA-commissie wil ervoor zorgen dat de bondscoaches drie selectieleden meer mogen meenemen naar het eindtoernooi. 

Dinsdagmiddag maakt The Times melding van het nieuws. De commissie van de UEFA heeft door de coronapandemie besloten dat de selecties opgeschaald worden. De speelkalender zit dit seizoen namelijk overvol. Ook kunnen er corona-uitbraken plaatsvinden in selecties, waardoor veel spelers dan mogelijk niet beschikbaar zijn. 

De NOS voegt nog een feit toe aan het nieuws. Volgens de publieke omroep moet de UEFA de aanbeveling van haar commissie eerst nog overnemen, voordat de vergroting van de EK-selecties daadwerkelijk een feit is. De verwachting is echter dat de selectie-opschaling aan eind van deze week of begin volgende week definitief wordt. De KNVB staat ook achter de selectieverruiming, al pleitte de bond aanvankelijk voor een opschaling naar 25 spelers.

Tijdens de laatste interlandperiode riepen verschillende bondscoaches al op tot verruiming van de EK-selecties. Er is dus geluisterd naar dat verzoek. Op 11 juni staat de openingswedstrijd van het EK gepland, als Turkije en Italië het tegen elkaar opnemen. Twee dagen later speelt Oranje haar eerste groepsduel tegen Oekraïne.