Stevens ziet klasse van Nagelsmann: 'Hij heeft veel van Schreuder geleerd'

Stevens ziet klasse van Nagelsmann: 'Hij heeft veel van Schreuder geleerd'

27-04-2021 15:11 Laatste update: 15:14
50

Huub Stevens is overtuigd van Julian Nagelsmann, de nieuwe trainer van Bayern München. Stevens denkt dat de 33-jarige oefenmeester ook veel geleerd heeft van Alfred Schreuder.

Stevens vertelt in gesprek met De Telegraaf dat hij onder de indruk is van wat Nagelsmann laat zien. "Wat ik ervan begrijp, is hij heel goed in het bedenken van nieuwe oefenvormen, waardoor het verfrissend en interessant is voor de spelers", vertelt Stevens. "Dat is een extra kwaliteit. Ik heb hem leren kennen als een rustig iemand, die heel goed zijn boodschap kan overbrengen naar een groep. Dat is het allerbelangrijkste voor een trainer."

Wedden

Meer odds

Stevens begon het seizoen 2015/2016 als trainer van Hoffenheim. Hij kon dat seizoen echter niet afmaken, vanwege hartritmestoornissen. Nagelsmann werd toen de opvolger van Stevens. Dat betekende de eerste trainersklus van de nieuwe Bayern-oefenmeester. "Hoffenheim zat in de problemen, maar met de hulp van Alfred Schreuder, die assistent-trainer bleef, hebben ze het dat seizoen gered", blikt Stevens terug. "Dat is een mooi vertrekpunt geweest voor Nagelsmann. Het was duidelijk dat hij een groot trainerstalent was, maar ik denk dat hij toch ook veel van Alfred heeft geleerd."