Duitse bond praat met Flick over bondscoachschap: 'Dat moge duidelijk zijn'

Duitse bond praat met Flick over bondscoachschap: 'Dat moge duidelijk zijn'

27-04-2021 18:08
17

De DFB heeft bevestigd dat het met Hansi Flick in gesprek gaat over een aanstelling als bondscoach. De Duitse voetbalbond zoekt een opvolger voor Joachim Löw, die na het EK van komende zomer zal vertrekken.

Flick was tussen 2006 en 2014 al assistent onder Löw bij Die Mannschaft en staat er dus goed op bij de Duitse bond. "Het moge duidelijk zijn dat deze trainer in hoog aanzien staat bij de DFB", laat een woordvoerder weten tegenover het Duitse persbureau SID. "Wij kunnen dan ook bevestigen dat wij met hem en met Bayern München in gesprek zullen gaan."

Wedden

Meer odds

Na dit seizoen zal Flick namelijk stoppen bij Der Rekordmeister, de club waar hij het afgelopen anderhalf jaar zes prijzen mee pakte. De oefenmeester maakte zelf bekend dat hij zijn contract graag ontbonden zou zien worden na dit seizoen en daar is de club in meegegaan: Julian Nagelsmann is al aangesteld als zijn opvolger voor volgend seizoen.

Door het ontbinden van het contract hoeft de Duitse bond geen afkoopsom voor de Duitse trainer te betalen. Daarmee ligt de weg naar het bondscoachschap open, ook omdat spelers als Joshua Kimmich de hoop al uitspraken dat Flick bondscoach zou worden.