NAC reageert op Ibiza-trip van Steijn: 'Uitstellen was niet meer mogelijk'

NAC reageert op Ibiza-trip van Steijn: 'Uitstellen was niet meer mogelijk'

27-04-2021 18:52 Laatste update: 19:54
22

NAC Breda betreurt de ontstane ophef over de trip naar Ibiza van trainer Maurice Steijn. De oefenmeester moet zakelijke dingen afhandelen op het Spaanse eiland en kon dat niet tot na het seizoen uitstellen.

NAC liep door de thuisnederlaag tegen Excelsior (1-2) van afgelopen weekend directe promotie naar de Eredivisie definitief mis en bereidt zich nu dus voor op deelname aan de play-offs. Volgende week maandag treft het NEC in een eerste examen, maar een groot deel van de voorbereiding op die wedstrijd gebeurt zonder Steijn. Hij zit op Ibiza om zaken af te handelen en zal donderdag pas terugreizen. Volgens de regels van de overheid moet de trainer dan ook nog in quarantaine.

Wedden

Meer odds

De club wist van deze reis af en reageert tegenover supportersgroep B-Side Rats op de situatie. "De club betreurt de ontstane ophef", laat een woordvoerder weten. "NAC wil nogmaals benadrukken dat iedereen binnen de club alles zal doen wat binnen zijn mogelijkheden ligt om promotie te bewerkstelligen."

Steijn had niet de mogelijkheid om eerder of later naar Ibiza te reizen. "Er stonden nog wat zakelijke en privéverplichtingen open die afgehandeld dienden te worden. Deze zijn telkens vooruitgeschoven, maar moeten nu afgehandeld worden. Maurice heeft er alles aan gedaan om deze afspraak nog te verzetten tot na de competitie, maar om diverse redenen was verder uitstel niet meer mogelijk. Daarnaast had hij de verplichting om persoonlijk aanwezig te zijn."

Aan de quarantaineverplichting lijkt de Haagse oefenmeester zich niet te gaan houden. "Natuurlijk gaan de trainingen deze week gewoon door. Edwin de Graaf zou deze week sowieso de trainingen leiden, dit in verband met zijn cursus bij de KNVB. De staf heeft dagelijks veelvuldig contact met elkaar en oefeningen en trainingsvormen worden tot in detail gezamenlijk voorbereid, zo ook nu, mét Steijn. De tactische trainingen, later in de week, worden uiteraard geleid door Steijn."