Opstellingen: Chelsea zonder Ziyech tegen vijf verdedigers van Real Madrid

Opstellingen: Chelsea zonder Ziyech tegen vijf verdedigers van Real Madrid

27-04-2021 19:47 Laatste update: 20:07
69

Real Madrid en Chelsea hebben hun opstellingen voor de heenwedstrijd in de halve finale van de Champions League bekend gemaakt. Aan Londense zijde heeft voormalig Ajacied Hakim Ziyech geen basisplaats.

Zinédine Zidane heeft voor een defensief elftal gekozen om het 5-3-2/3-5-2-systeem van The Blues te bestrijden. Zo hebben Éder Militão, Raphaël Varane én Nacho een basisplaats en dat betekent dat er drie centrale verdedigers zijn opgesteld. Voorin moeten Vinícius Júnior en Karim Benzema voor de goals zorgen en dat betekent dat Eden Hazard, die lang voor Chelsea speelde, op de bank begint.

De Londenaren spelen al langer in het systeem met drie centrale verdedigers en twee 'hoge wingbacks', waardoor Zidane mogelijk besloten heeft om eenzelfde formatie op te stellen en de defensieve afspraken daardoor iets eenvoudiger te maken. De Koninklijke krijgt in ieder geval niet te maken met Ziyech: de Marokkaanse spelmaker, die de Madrilenen nog velde toen hij in Amsterdamse dienst was, zit op de bank.

Mason Mount, Christian Pulisic en Timo Werner moeten wél voor de aanvallende impulsen zorgen in het elftal dat Thomas Tuchel samen heeft gesteld. Zij worden ondersteund door twee hardwerkende middenvelders en hebben vanaf de zijkant dus de steun van opkomende vleugelverdedigers. 

De opstellingen

Real Madrid: Courtois; Carvajal, Militão, Varane, Nacho, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modric; Vinícius, Benzema.

Chelsea: Mendy; Azpilicueta, Rüdiger, Silva, Christensen, Chilwell; Jorginho, Kanté, Mount; Pulisic, Werner.