VI en ED: PSV hoopt met oude bekende Pröpper problemen op middenveld op te lossen

VI en ED: PSV hoopt met oude bekende Pröpper problemen op middenveld op te lossen

27-04-2021 21:08 Laatste update: 21:16
256

PSV zet in op een hereniging met Davy Pröpper, melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad dinsdagavond. De 29-jarige Arnhemmer verruilde de Eindhovenaren in 2017 nog voor Brighton & Hove Albion, maar zou nu de omgekeerde weg kunnen bewandelen.

Volgens VI en het ED moet Pröpper voor voetballend vermogen op het Eindhovense middenveld zorgen. De huidige nummer twee van de Eredivisie speelde dit seizoen regelmatig met Pablo Rosario en Ibrahim Sangaré als controlerend blok op het middenveld. Critici meenden echter dat PSV hierdoor niet aan het voetballen kwam op het middenveld. Later in het seizoen schoof Olivier Boscagli één linie door om dat probleem op te lossen. Idealiter moet Pröpper die rol dus gaan vervullen.

Een transfer is voorlopig echter nog ver weg. Pröpper ligt nog twee jaar vast bij Brighton en zou liefst tien miljoen euro moeten kosten, hoewel hij dit seizoen niet vaak aan spelen is toegekomen. Mogelijk kan er nog afgedongen worden, maar volgens het ED is het nog maar de vraag of PSV Pröpper vóór de start van het nieuwe seizoen los kan weken van The Seagulls.

Pröpper kwam in 2015 over van Vitesse en vertrok twee jaar later voor dertien miljoen euro naar de Premier League. Inmiddels heeft hij 121 officiële wedstrijden namens Brighton gespeeld, maar dit seizoen kwam de middenvelder nauwelijks aan bod. Mede door blessures staat de teller op elf wedstrijden in alle competities, meestal korte invalbeurten.