Chelsea bluft Real Madrid af, blijft op remise steken, maar ligt op finalekoers

27-04-2021 22:49 Laatste update: 23:00
48

Chelsea heeft in het Estadio Alfredo Di Stéfano een eerste stap naar de Champions League-finale gezet. The Blues kwamen op bezoek bij Real Madrid op voorsprong, zagen Karim Benzema in de stromende regen nog gelijkmaken, maar mogen met een 1-1 'voorsprong' aan de return in eigen huis beginnen.

De eerste helft van het door Danny Makkelie gefloten halve finaletweeluik verliep spectaculair, met dank aan Chelsea. De ploeg van Thomas Tuchel zocht brutaal de weg naar voren en kwam al vroeg in de weg op voorsprong. Timo Werner gaf Thibaut Courtois de kans om een grote kans onschadelijk te maken, maar Christian Pulisic scoorde even later wel na een knappe individuele actie: 0-1.

Real Madrid moest nu reageren en vestigde zijn hoop op vedette Benzema: de Fransman stelde niet teleur. Eerst trof hij de paal met een spectaculaire poging van afstand, na een half uur verzorgde hij de knappe 1-1: aannemen op de borst en in één keer uit de lucht nemen. De beste kansen bleven echter voor Chelsea: Werner kwam in het slot van de eerste helft nog eens door, maar miste andermaal.

Na rust viel er iets minder te beleven. Real Madrid moest eigenlijk op zoek naar een 2-1, maar kwam nauwelijks tot kansen. Chelsea hoefde minder nodig en werd ook niet echt gevaarlijk. De ingevallen Hakim Ziyech probeerde het nog met een vrije trap, die echter makkelijk gepakt kon worden door Courtois. Aan de andere kant hobbelde een afstandspoging van Toni Kroos via via naast en kopte Raphaël Varane voorlangs uit de daaropvolgende corner.

Het bleef echter bij 1-1: De Koninklijke en The Blues gaan woensdagavond op herhaling in Londen en mogen op Stamford Bridge uitmaken wie de finale haalt. Tegen die tijd wordt ook duidelijk of Paris Saint-Germain of Manchester City de andere finaleploeg wordt.