Na dit seizoen verlaat ik Feyenoord, laat ik Nederland achter me

"Na dit seizoen verlaat ik Feyenoord, laat ik Nederland achter me"

28-04-2021 09:17
57

Eric Botteghin gaat over een paar maanden een imposant hoofdstuk uit zijn voetbalcarrière afsluiten. De Braziliaanse verdediger meldde zich in januari 2007 bij het toenmalige FC Zwolle en speelde later voor NAC Breda, FC Groningen, maar is komend seizoen niet meer op de Nederlandse velden te bewonderen.

Botteghin leek afgelopen zomer al bij Feyenoord te vertrekken, maar tekende toch nog voor één jaar bij. Na dit seizoen is het dus alsnog einde verhaal. "Na dit seizoen verlaat ik Feyenoord, laat ik Nederland achter me en geen idee wat de toekomst brengt", bevestigt hij in gesprek met Voetbal International.

De 33-jarige centrale verdediger zinspeelde onlangs al op een terugkeer naar Brazilië, maar houdt alle opties open. "Ik vertrouw erop dat alles goed komt en wij onze weg wel zullen vinden, waar die ook mag zijn", vertelt hij. "Ik hou alle deuren open. Het belangrijkste is dat ik nog ergens op een goed niveau kan spelen. Ik ben fit, ik kan nog wel een paar jaar mee."

Botteghin en zijn gezin zijn in ieder geval aan hun laatste maanden in Rotterdam bezig. "Het aanstaande vertrek zal me wel zwaar vallen. Na al die jaren ben ik van Nederland gaan houden. Van het land, de cultuur en ook de mensen", aldus de stopper, die zijn Nederlandse jaren voor altijd zal koesteren. "Dát nu moeten achterlaten, is moeilijk, al is het ook weer een nieuw begin. We nemen alle mooie herinneringen mee en keren zeker weten nog wel een keer terug. Dit land is zo belangrijk voor me geweest."