Veronica Inside: opgebloeide Flemming valt in binnen- en buitenland in de smaak

Veronica Inside: opgebloeide Flemming valt in binnen- en buitenland in de smaak

28-04-2021 09:38 Laatste update: 10:13
47

Zian Flemming is één van de revelaties van dit Eredivisie-seizoen en dat is niet onopgemerkt gebleven. De 22-jarige aanvallende middenvelder van Fortuna Sittard zou deze zomer een binnenlandse óf een buitenlandse transfer kunnen maken, meldt Veronica Inside.

Flemming speelde dit seizoen 31 wedstrijden in Eredivisie- en KNVB Beker-verband en was daarin goed voor twaalf goals en zes assists. Volgens Veronica Inside, dat zich beroept op 'goed ingevoerde bronnen', hebben twee clubs uit het Engelse Championship al belangstelling getoond. Ook een aantal niet nader genoemde clubs uit de Eredivisie en het buitenland zouden al geïnformeerd hebben.

Mocht de interesse concreet worden, dan kan Fortuna zich in de handen wrijven: Flemming heeft immers nog drie contractjaren voor de boeg. De revival van de bij Ajax opgeleide middenvelder is opmerkelijk. Tussen 2018 en 2020 stond hij bij PEC Zwolle onder contract en kende hij twee iets minder succesvolle seizoenen: Flemming werd zelfs tussentijds aan NEC uitgeleend.