ED voorziet metamorfose op PSV-middenveld en in achterhoede: vijftal mogelijk weg

ED voorziet metamorfose op PSV-middenveld en in achterhoede: vijftal mogelijk weg

De verdediging en het middenveld van PSV zouden komende zomer op de schop kunnen gaan, blijkt uit een analyse van het Eindhovens Dagblad. Dinsdag werd al duidelijk dat PSV werk wil maken van verloren zoon Davy Pröpper.

Hoewel hij bij Brighton & Hove Albion nauwelijks aan spelen toekomt, ligt de vraagprijs van The Seagulls op tien miljoen euro, al zal PSV proberen om die prijs wat te drukken. Mocht PSV er inderdaad in slagen om Pröpper terug te halen, dan zal dat gevolgen kunnen hebben voor een aantal collega-middenvelders. Bayern München-huurling Adrian Fein komt nauwelijks aan spelen toe en het lijkt erop dat PSV zijn koopoptie niet gaat lichten.

Ook Erick Gutiérrez staat op de nominatie om eventueel te vertrekken. De Mexicaanse linkspoot heeft in zijn derde PSV-seizoen veel pech met blessures, maar wist zich daarvoor al niet tot onomstreden basiskracht te ontwikkelen. Ook Pablo Rosario (foto) is wellicht aan zijn laatste PSV-maanden bezig. 'Alom wordt aangenomen dat Rosario een stap zou kunnen maken de komende zomer', schrijft het ED.

Voor Denzel Dumfries geldt hetzelfde: de aanvoerder heeft er geen geheim van gemaakt dat hij na dit seizoen graag een stap hogerop wil zetten. Timo Baumgartl is ook in zijn tweede PSV-seizoen buiten de boot gevallen en lijkt open te staan voor een transfer. PSV is sowieso van plan om de dun bezette achterhoede komende zomer van vers bloed te voorzien.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s