Update: ook ED en Telegraaf maken melding van interesse voor Van Bommel

Update: ook ED en Telegraaf maken melding van interesse voor Van Bommel

28-04-2021 10:07 Laatste update: 19:14
121

Mark van Bommel kan na tien jaar zijn rentree in de Bundesliga maken, meldt BILD. Volgens de toonaangevende ochtendkrant is de oud-speler van onder meer PSV, FC Barcelona, Bayern München en AC Milan in beeld bij VfL Wolfsburg: de gesprekken tussen beide partijen zouden zich zelfs in een vergevorderd stadium bevinden.

Of Van Bommel daadwerkelijk bij Die Wölfe aan de slag gaat, hangt af van Oliver Glasner, de huidige trainer. De 46-jarige Oostenrijker beschikt over een doorlopend contract en ligt met Wolfsburg op koers voor de Champions League, maar zou niet op één lijn met directeur Jörg Schmadtke zitten. Glasner staat volgens BILD in de belangstelling van RB Leipzig, Eintracht Frankfurt en Bayer Leverkusen: deze drie topclubs zoeken opvolgers voor respectievelijk Julian Nagelsmann (Bayern München), Adi Hütter (Borussia Mönchengladbach) en Peter Bosz (ontslagen).

Wolfsburg is momenteel in een spannende strijd om Champions League-voetbal verwikkeld. De ploeg van Wout Weghorst verloor zaterdag van concurrent Borussia Dortmund, maar is nog altijd de nummer drie van de Bundesliga, met nog drie speelrondes te gaan. Union Berlin, RB Leipzig en FSV Mainz 05 zijn hierin de tegenstanders. Wolfsburg staat één punt voor op Eintracht Frankfurt en twee op Borussia Dortmund.

Update: het Eindhovens Dagblad en De Telegraaf bevestigen dat Mark van Bommel de nieuwe trainer van VfL Wolfsburg kan worden. De Limburger wilde niet op de berichtgeving reageren, maar de krant weet wel dat Die Wölfe inderdaad een lijstje hebben waar het PSV-icoon op staat. Als Oliver Glasner, de huidige trainer van de club, vertrekt is Van Bommel een serieuze kandidaat.