De Koning over 'triviantvraag': 'Gaat zeker de eerste 10 jaar niet uit de boeken'

De Koning over 'triviantvraag': 'Gaat zeker de eerste 10 jaar niet uit de boeken'

28-04-2021 10:29
13

Hans de Koning schitterde tijdens Koningsdag 2020 in een ludieke video, waarin zijn contractverlenging bij VVV-Venlo wereldkundig gemaakt werd. Eén jaar later zit hij werkloos thuis: VVV heeft elf Eredivisie-duels op rij verloren, maar na de zevende wedstrijd in die serie werd De Koning ontslagen.

De 61-jarige Rotterdammer leidde VVV in zijn eerste seizoen uit de degradatiezone en haalde dit seizoen de halve finale van de KNVB Beker. Zijn tijd in Venlo zal echter altijd overschaduwd worden door de beruchte 0-13 nederlaag tegen Ajax. "Van de week werd ik gebeld over Jay Gorter (doelman van Go Ahead Eagles, red.), dat hij 24 keer de nul heeft gehouden. Nou, dat is toch geweldig? Maar dat zal misschien over tien jaar een keer verbeterd worden. Maar dat van die 0-13, dat gaat zeker de eerste tien jaar niet uit de boeken. Zal een triviantvraag worden, denk ik...", vertelt hij aan ESPN.

Datzelfde VVV haalde dit seizoen dus de laatste vier in de beker. "Uiteindelijk heeft dat ons de kop gekost, die momenten", denkt De Koning echter. "Veel wedstrijden spelen, volgens mij waren er zeven in 21 dagen, met drie keer Vitesse erin (27 januari, 27 februari en 2 maart, red.)." De eerste wedstrijd tegen Vitesse werd nog met 4-1 gewonnen, maar daarna begon VVV aan een vrije val. "Dan krijg je op een gegeven moment 's zaterdags Vitesse-uit voor de competitie en dinsdag voor de beker. Dat is in die fase gewoon veel te veel geworden: vermoeidheid, een selectie die kwalitatief te klein is, posities die niet dubbel bezet waren... Maar oké, dat is nou eenmaal zo."