Makkelie over wisselen assistent: Het is niet allemaal plotseling anders

Makkelie over wisselen assistent: "Het is niet allemaal plotseling anders"

28-04-2021 11:23
20

Danny Makkelie staat volop in de schijnwerpers. De leidsman uit Dordrecht zette onlangs zijn vaste assistent-scheidsrechter Mario Diks aan de kant, maar is inmiddels samen met Björn Kuipers geselecteerd voor het EK en had dinsdag de leiding over de Champions League-kraker tussen Real Madrid en Chelsea.

Team-Makkelie zag tijdens de vorige interlandperiode een doelpunt over het hoofd tijdens Servië-Portugal, tot woede van Cristiano Ronaldo. Dit voorval kostte Diks het EK: hij is vervangen door Jan de Vries, die dinsdag ook meeging naar Madrid. De leidsman houdt zich in gesprek met Voetbal International op de vlakte over deze soap. "We hebben alleen een wijziging gemaakt, het is niet allemaal plotseling anders. We hebben het volste vertrouwen in elkaar", laat hij weten. "Het belangrijkste is dat we als team de aanstelling voor het EK binnen hebben. Het team is ook niet veranderd."

Komende zomer gaat Makkelie zijn scheidsrechtersdebuut op een eindtoernooi maken, nadat hij al als VAR actief was op het WK van 2018. Collega Kuipers daarentegen zal zijn vijfde en laatste eindtoernooi fluiten. Makkelie gunt Kuipers dan ook een waardig afscheid. "Het zou mooi zijn voor Björn dat hij misschien afscheid mag nemen met een finale. Dat komt niet zomaar aanwaaien en is geen kwestie van krijgen, je zult moeten presteren. Maar ik gun het hem echt. Dat verdient-ie gewoon."