Kraay over 'ik-wil-zo-graag-rode kaart': 'Had scheids met witte stok ook gegeven'

Kraay over 'ik-wil-zo-graag-rode kaart': 'Had scheids met witte stok ook gegeven'

28-04-2021 12:32
59

Hans Kraay junior heeft te doen met Steven Berghuis, die zondag tegen Vitesse rood kreeg en twee wedstrijden schorsing opliep. Volgens de ESPN-analist had Berghuis net zijn leven gebeterd, nadat hij terugkwam van zijn interlandverplichtingen.

Daarvoor gingen er verhalen rond over wederzijdse irritaties in De Kuip: de 'dominante' Berghuis zou zich ergeren aan het onvermogen van sommige spelers. Kraay wordt regelmatig naar wedstrijden van Feyenoord gestuurd en ziet de linkspoot dan met eigen ogen aan het werk. "Dan verschijnt Berghuis na afloop wel eens geïrriteerd voor de camera. Ik had regelmatig de indruk dat het kwam door gebrek aan kwaliteit bij medespelers", beaamt hij in gesprek met De Telegraaf. "Hij is bij meer dan dertig goals betrokken (negentien goals en veertien assists in alle competities, red.), terwijl bij Feyenoord geen Sneijder of Van der Vaart op het middenveld loopt die hem de ballen eventjes lekker in de voeten spelen."

Wedden

Meer odds

Nadat hij tijdens de interlandbreak zijn eerste twee goals voor Oranje had gemaakt, leek hij echter met frisse moed terug te komen in De Kuip. "Dat hij zich 's morgens voor de spiegel bij het tandenpoetsen had voorgenomen: ik ga nu naar Feyenoord, me de kolere werken, me nergens meer aan storen en ik móét het goed afmaken. Voor mezelf, voor de fans en voor Dick (trainer Dick Advocaat, red.)", aldus Kraay.

Dat de Feyenoord-captain rood kreeg, heeft volgens Kraay meer te maken met enthousiasme dan met frustratie. "Nu wilde hij het gewoon zó graag laten zien voor die 6.500 man in De Kuip. Van: ik maak wél die meters terug voor jullie en ik wíl het goed afmaken. Een ik-wil-zo-graag domme rode kaart." Deze was overigens wel volkomen terecht, vindt Kraay. "Een dikke vette, die een scheidsrechter met een witte stok en rode strepen erop ook nog had gegeven."