Koeman en Barcelona ruiken bloed: 'Dat is iets geweldigs en indrukwekkend'

Koeman en Barcelona ruiken bloed: 'Dat is iets geweldigs en indrukwekkend'

28-04-2021 14:56 Laatste update: 15:03
37

FC Barcelona kan donderdag de koppositie veroveren in de Primera División en dat had Ronald Koeman ook niet meer verwacht. De Nederlandse trainer is trots op de wederopstanding van de Catalanen, die bij winst op Granada voorbij gaan aan Atlético Madrid en Real Madrid.

"De koppositie zou een beloning zijn, maar we moeten eerst nog winnen. Als je terugkijkt, had ik dit niet verwacht. Dat we nu weer om de titel strijden, is iets geweldigs dat we met z'n allen hebben bereikt", laat Koeman weten op de persconferentie. Hij ziet Barça nu echter niet als favoriet in La Liga. "Het team dat eerste staat is favoriet, wij zijn nog niet dé favoriet."

De ploeg van Koeman heeft voorafgaand aan het duel met Granada 71 punten. Dat zijn er net zoveel als Real en twee minder dan Atlético. "Het team dat kampioen wil worden zal alle resterende wedstrijden moeten winnen. Mijn spelers zijn mentaal erg sterk. Ik zie dat het team gefocust is, niemand denkt dat we er al zijn", aldus Koeman, die ook niet bang is voor titelstress. "We staan al langere tijd onder grote druk. We mogen niet falen, want we hebben ieder punt nodig."

Koeman ziet dat Barcelona zich na een slechte start helemaal heeft opgericht. "Van de laatste zeventien wedstrijden hebben we er nu vijftien gewonnen. Dat is indrukwekkend. Dat was nodig om nog mee te doen om de titel, maar we hadden ook de andere teams nodig. Zij moesten punten laten liggen zodat wij dichterbij konden kruipen, maar we hebben de touwtjes in handen genomen. We zijn vol vertrouwen en we zijn effectiever geworden."

Atlético-coach Diego Simeone wees onlangs al op het belang van mentale weerbaarheid. Daar is Koeman het mee eens. "Of wij mentaal de sterkste zijn, weet ik niet. Ik kan niet inschatten hoe dat bij de andere teams is. Maar wij zijn sterk. We hebben moeilijke tijden beleefd. We hebben ons teruggeknokt, ook in het bekertoernooi. We hebben nog zes wedstrijden te gaan."